Andrea Dantuma – associate partner MVNP

28-01-2016

Andrea Dantuma studeerde Nederlands recht met specialisatie strafrecht in Leiden.
Bijna twintig jaar heeft ze gewerkt op de scheidslijn van het onderzoek en de praktijk als medewerker bij het Wetenschappelijk Bureau, afdeling strafrecht bij de Hoge Raad der Nederlanden. Sinds 2007 is ze werkzaam als rechter-plaatsvervanger.
Andrea maakt voorts deel uit van het bestuur van een middelgrote scholenvereniging in het primair onderwijs.
Sinds kort is ze ook werkzaam als coach.
Andrea gelooft in de kracht van mensen en hun mogelijkheden om eigen keuzes te maken in het leven. Ze is gedreven, vol positieve levenskracht en oprecht nieuwsgierig naar het verhaal achter de mens.
 
 
“ Een reis van duizend mijlen begint met een enkele stap.”
Lao Tzu
———————————————————————————————-
 
Mijn gehele professionele leven heb ik mij bezig gehouden met mensen die vanuit allerlei achtergronden in bepaalde situaties zijn terechtgekomen en waarin ze keuzes hebben gemaakt die door ons als maatschappij worden afgekeurd. Vanuit die achtergrond is de behoefte gegroeid om me op meer praktische wijze me in te zetten voor mensen die om wat voor reden dan ook de behoefte hebben aan een extra steun in de rug. Jong . Oud. Kansrijk en kansarm. Ik geloof in de kracht van mensen en ben er van overtuigd dat ieder mens in iedere situatie een keuze heeft. Ik zet me met passie in om de wereld een stukje mooier te maken.
 
Naast mijn werk in de rechterlijke macht en het onderwijs, zet ik mij in voor lijn 7 (www.lijn7.com).
Lijn7 is een initiatief waarbij kwetsbare jongeren worden meegenomen tijdens een busreis waar zij leren het stuur van het leven in handen te nemen om zo handvatten waarmee ze de grip op het leven kunnen versterken, aangereikt te krijgen.
 
Het Hele Mens Huis waarvan Erik en Derick de architecten zijn, is gebouwd op vier fundamenten. De fundamenten die een mens heel en solide maken. Leven conform die vier fundamenten helpt om optimaal productief, succesvol en gelukkig kunnen zijn. Door het verhaal te vertellen van inspirerende mensen willen we de boodschap van het Hele Mens Huis door geven. En daarmee een inspiratie zijn voor velen!
 

Nieuwsbrief