Antonie van Leeuwenhoek – Kadootje voor de secretaresses

21-04-2016

De vraag voor MVNP:
Organiseer een sessie van ongeveer 1,5 uur waarin de deelnemers inspiratie opdoen, iets nieuws leren en de verbinding met elkaar versterken. De sessie dient toegankelijk te zijn en aan te sluiten bij de doelgroep, waarbij de doelgroep bestaat uit secretaresses met een variërende achtergrond: van jong tot oud.
 
 
De secretaressedag en -sessie heeft ook als doel dat het netwerk van secretaresses versterkt wordt en dat het netwerk zich organisatie breed verspreid. De dag dient ervoor te zorgen dat de secretaresses ervaren dat ze onderdeel zijn van een grotere organisatie, dat ze elkaar beter leren kennen en dat ze elkaar weten te vinden in hun dagelijkse werk. Dit versterkt de samenwerking en het netwerk binnen de gehele organisatie.
 
 
Vorig jaar heeft AvL een vergelijkbare sessie georganiseerd met een andere partij. Vanuit die ervaring bestaat voor dit jaar een succesvolle sessie uit een combinatie van een theoretische verdieping van het Covey gedachtegoed, waar ook enigszins de diepte in kan worden gegaan, en een voorbeeld van de invulling van de theorie in de vorm van een inspirerende spreker..
 
 
Aanpak
Om de deelnemers al enigszins “op te warmen” voor de sessie zullen zij van tevoren een korte samenvatting ontvangen van “De 7 eigenschappen van effectief leiderschap”. Dit helpt de deelnemers om het theoretische kader al tot zich te nemen en ook voorbereid naar de sessie te komen zodat de sessie zelf maximaal rendement oplevert.
 
 
De voorgestelde sessie van 1 uur en 45 minuten wordt als volgt opgebouwd:

  • Doel en introductie met een kort overzicht van de 7 Habits of Highly Effective People.
  • Verdieping op gewoonte 1: Wees proactief
  • Proactief keuzes maken en verantwoordelijkheid nemen voor je eigen keuzes en leven.
  • Leven en werken in je cirkel van invloed.
  • Verdieping op gewoonte 2: Begin met het einde in gedachte
  • Welke bijdrage wil jij leveren in je werk- en privérollen en wat geeft jouw leven richting en betekenis?
  • Maak een start met het schrijven van je eigen inspirerende personal mission statement.
  • Korte reflectie, samenvatting en afsluiting.

 
Meer informatie: Erik van Nieuwpoort (06 – 42 08 02 44)

Nieuwsbrief