Back Quality Ergonomics – Into the Future

01-08-2014

 
Geschiedenis
Back Quality Ergonomics (BQE) is opgericht door fysiotherapeut Ernst Haaksma. Na jarenlange praktijkervaring en bijzondere interesse in de zittende mens besloot hij zich te specialiseren in de ontwikkeling en selectie van ergonomische zitoplossingen. Zo is in 1989 BQE ontstaan uit het Haagse Rugscholings- en Adviescentrum.
 
Preventie
Door de unieke combinatie van gespecialiseerde kennis van het menselijk lichaam met specifieke producten en advies op maat onderscheidt BQE zich bij het voorkomen en bestrijden van fysieke klachten op iedere werkplek. BQE werkt samen met een landelijk netwerk van adviseurs.
 
Onze missie
Back Quality Ergonomics wil een unieke en duurzame oplossing creëren voor nek-en rugklachten veroorzaakt door zittend werk. BQE streeft naar een reductie van onnodige afwezigheid op het werk en het leveren van een waardevolle contributie aan een betere kwaliteit van leven.
 
Onze producten
Back Quality Ergonomics heeft een compleet assortiment van ergonomische werk- en bureaustoelen. Bij de ontwikkeling hiervan wordt veel aandacht besteed aan de hoog kwalitatieve eisen die noodzakelijk zijn in onze branches.
BQE is marktleider op het gebied van ergonomische stoelen in Nederland. Daarnaast beschikt zij over een uitgebreid dealernetwerk in meer dan 30 landen wereldwijd.
 
Wat is vaak de oorzaak?
Tijdens het zitten heeft de wervelkolom, met name onderin, snel de neiging om een convexe (bolle) vorm aan te nemen. Dat doet pijn, zodat men gaat verzitten. De druk in de tussenwervelschijf naar achteren toe wordt bij verkeerd zitten versterkt, waardoor de achterste vezels van de discus uitrekken. De kans op irritatie van de zenuwen wordt op deze wijze aanzienlijk vergroot.
 
Hoe te voorkomen?
In vele beroepen zit men 90% van de dag. Ter vergelijking: bij zittend werk is de druk op de tussenwervelschijven twee keer zo hoog als bijvoorbeeld bij staand werk. Sommige mensen ervaren dit als een vage pijn, maar ook vaak als forse klachten in de onderrug. Voorkom onderuit hangen van de onderrug door uw houding steeds af te wisselen en kijk welke stoel bij uw werkzaamheden het best past om statische druk op de wervelkolom zo veel mogelijk te vermijden. Drie van de tien ondervinden of onderhouden vaak (dagelijks) rugklachten de verkeerde keuze
 
Onze Visie
 
Verbeter uw zit
De stoelen van Back Quality Ergonomics zijn ontwikkeld om een betere zithouding te kunnen aannemen om zodoende klachten van de rug, nek en schouders zo veel mogelijk te voorkomen en te bestrijden. Deze ontwikkeling is tot stand gekomen na jarenlange praktijkervaring van fysiotherapeuten en het Haagse Rugscholings- en Adviescentrum.
 
Wat is een goede stoel?
Een goede stoel of kruk heeft een kantelverstelling en een goede rugsteun nodig. De rugsteun van de Dynamic, de CorrectSit en de ErgoSolex is bovendien klein en rond en kan zo doelgericht en adequaat de wervelkolom ondersteunen en tevens voldoende bewegingsvrijheid bieden voor zeer veel beroepen. Een kantoorstoel moet niet een te grote rug hebben, tenzij de taak hier specifiek om vraagt.
 
Wat is een goede zithoogte?
Bij taak die u moet verrichten bepaalt de vorm van de zitting en dus de zgn. zithoek. Bij een hogere zithoogte is het gemakkelijker uw rug strekken, waardoor de belasting op de wervelkolom gereduceerd wordt. U maakt dan gebruik van een driehoekige of zadelvormige zitting (de zgn. open zithoek) waardoor het u minder energie kost om een goede werkhouding te handhaven. Bij een meer vierhoekige zitting zal de  hoek tussen bovenbenen en romp over het algemeen kleiner zijn, maar het liefst wel iets groter dan de zgn. 90 graden.
 
Meer informatie: www.backqualityergonomics.nl

Nieuwsbrief