Boekinformatie – It all begins with people

22-03-2018

Het komt in de beste organisaties voor, en steeds vaker bovendien: werknemers die niet betrokken zijn bij wat ze doen, mensen die stil lijken te staan in hun werk en steeds meer werknemers die burn-out achtige klachten lijken te ontwikkelen. Derick Maarleveld brengt over dit groeiende probleem én de oplossing een revolutionair boek voor leidinggevenden, managers én medewerkers uit: It all begins with people.

Den Haag, juli 2017 – Derick Maarleveld, die met een loopbaan van meer dan dertig jaar gerust een ouwe rot in het vak genoemd kan worden, bundelde zijn ervaringen uit de perioden waarin hij manager bij Procter & Gamble en ondernemer in het familiebedrijf was met de kennis en casussen uit zijn Advies, Coaching en Trainingsbureau MVNP en zijn werk als consulent-outplacement en loopbaanbegeleider bij Van Ede & Partners.

In It all begins with people, met de ondertitel De kracht van medewerkersbetrokkenheid onderzoekt Maarleveld eerst de oorzaak van de lage betrokkenheid van werknemers bij hun werk. In Nederland voelt slechts 9% van de werknemers zich betrokken, volgens het gerenommeerde Gallup. Zo’n 80% van de werknemers voelt zich niét betrokken! Deze mensen doen wat de baas vraagt, maar niets meer en ook niets minder. Dit is zorgelijk, want betrokken medewerkers zijn niet alleen effectiever en productiever, maar ook gelukkiger en Maarleveld durft zelfs te stellen: gezonder. Er is dus nog een wereld te winnen.

It all begins with people beschouwt onder meer de arbeidsmarkt en de levensfasen van organisaties, stelt functioneringsgesprekken ter discussie en doet suggesties voor het aanstellen van een Chief People Officer. Ook is er aan dacht voor de kracht van de why, het Nu en Dan model, mentoring, de work-life balance en de ‘twee fundamenten van Maarleveld’: vertrouwen en veiligheid, en analyse en aandacht. Ook komen de vier kernen en de dertien gedragingen van vertrouwen aan bod, net als zakelijke en persoonlijke zingeving, zelfanalyse en de ontwikkelingsdialoog. Daarnaast worden de mogelijkheden voor de werkgever om de medewerkersbetrokkenheid van zijn werknemers te verhogen, uitvoerig toegelicht.

Maarleveld‘Investeren in human capital is niet alleen een menswaardige beslissing, maar ook een van de beste economische beslissingen die een bedrijf kan nemen. Betrokkenheid heeft een sterke correlatie met hogere productiviteit en hoger rendement, hogere kwaliteit en hogere klanttevredenheid, maar ook met lager ziekteverzuim. Het is dus in het belang van de werkgevers dat zij actief werken aan het verhogen van de medewerkersbetrokkenheid.’ Dankzij Maarleveld, die zijn onderneming vanuit Den Haag voert, lopen er in Nederland al veel tevreden medewerkers rond. En de missie gaat door! ‘Mijn ervaring is dat verbondenheid ontstaat als medewerkers leuk en uitdagend werk kunnen doen, als de leidinggevende duidelijk is in wat hij van de medewerkers verwacht, dat de medewerkers vrij gelaten worden in de uitvoering van hun werk, dat zij hun talenten kunnen gebruiken en ontwikkelen, dat er een leuke sfeer is in het bedrijf en dat de werknemers op een faire wijze worden beloond. Niet alleen in geld, maar ook met vertrouwen en aandacht,’ besluit de auteur.

De komende tijd een half miljoen méér medewerkers betrokken laten zijn in hun werk zal al een enorme impact hebben op de effectiviteit en productiviteit van het Nederlandse bedrijfsleven en het geluk van medewerkers. Er is nog genoeg te doen. Een bijdrage leveren aan het verwezenlijken van dit doel is wat Maarleveld drijft.

Naast tientallen suggesties voor de praktijk, vragenlijsten en een leeslijst bevat It all begins with people ook een verwijzing naar het bijbehorende actieve online werkboek. Het leerproces wordt handig opgedeeld. Met duidelijk beschreven oefeningen in haalbare stappen.

Reacties van de lezers

Een revolutie voor leidinggevenden!

Direct toe te passen!

Maak jezelf en je medewerkers gelukkig en lees dit boek!

Het boek dat je deze zomer moet lezen!

Eindelijk een boek waar je als leidinggevende wat aan hebt!

Nieuwsbrief