Coaching – Gemeente Oude IJsselstreek

27-08-2015

In Gemeenteland is veel aan de hand. Nieuwe taken worden door de landelijke overheden naar de gemeenten overgedragen. Dat zet druk op de gemeenteambtenaren in de uitoefening van hun dagelijkse werk. De band met de inwoners van de gemeente wordt intensiever. Daarvoor dien je effectief te communiceren en overtuigend over te komen. In het kader van het Leernetwerk heeft MVNP een coaching programma verzorgd met het doel meer effectief en overtuigend communiceren. Meer weten? Click op het logo!
 
Coaching – Het persoonlijke programma bestaat uit de denkmethode Overtuigend (jezelf) Verkopen in combinatie met de 7 Eigenschappen van Effectief Leiderschap van Stephen Covey. In individuele coaching sessies worden deze methode uitgelegd en geoefend. Door individuele casus wordt de link naar de praktijk gemaakt.
 
De Gemeente – Gemeente Oude IJsselstreek is in 2005 ontstaan uit een fusie van de voormalige gemeenten Gendringen en Wisch. Het heeft een oppervlakte van zo’n 140 vierkante kilometer en er wonen bijna 40.000 inwoners. De gemeente is goed bereikbaar via de A18, de N317 en via Duitsland over de A3. De rivier de Oude IJssel is van groot belang voor de gemeente. Vroeger leverde het ijzer, waardoor zich hier bekende ijzersmelterijen vestigden, als ATAG, Pelgrim, Etna en DRU. Tegenwoordig biedt de rivier tal van recreatiemogelijkheden, een maakt het de Oude IJsselstreek een prettig gebied om in te wonen.
 
De Kernen – De kern Bontebrug ligt tussen Ulft en Silvolde. Etten is een van de oudste woonkernen in de gemeente Oude IJsselstreek. Heelweg staat vooral bekend om het jaarlijkse Hippisch Festijn. Het gebruik van tufsteen in de St. Walburgiskerk suggereert dat de geschiedenis van het dorp teruggaat tot de 12e eeuw. Buurtschap Sinderen is omgeven door de natuurgebieden Wissink en Idink-Nibbelinkbos. Met bijna 10.600 inwoners is Ulft de grootste plaats in gemeente. Varsseveld beschikt over voor goede voorzieningen voor binnen- en buitensport. Varsseveld heeft veel industriële werkgelegenheid. Het buurtschap Westendorp met ruim 1.100 inwoners is voornamelijk agrarisch georiënteerd. Breedenbroek ligt in een oorspronkelijk drassige streek (broek is moerasland). In de middeleeuwen was Gendringen een vesting. Megchelen is het zuidelijkste puntje van gemeente Oude IJsselstreek. Silvolde heeft een levendig verenigingsleven op het gebied van muziek, sport en entertainment. Terborg is de enige stad van gemeente. Varsselder wordt als buurtschap reeds in de 15e eeuw genoemd. Voorst is met zo’n 240 inwoners het kleinste buurtschap van gemeente Oude IJsselstreek.
 
Meer weten over de Gemeente Oude-IJsselstreek? Ga naar: www.oude-ijsselstreek.nl

Nieuwsbrief