Bedrijfscultuur

Ziel

Voor wie?

Voor iedereen, die zich herkent in één van de onderstaande situaties:

 • De manager of leidinggevende, die zijn/haar medewerkers met meer richting, dus effectiever, wil leiden.
 • De algemeen directeur of de HR manager, die een effectieve organisatie willen creëren, waar mensen met hart en ziel werken aan het gemeenschappelijk doel.
 • Medewerkers, die iedere dag naar het bedrijf komen omdat zij zich goed voelen bij dit bedrijf; zij begrijpen waar het bedrijf naar toe gaat en willen hun bijdrage leveren.

Ons voorstel

Als jij één van deze situaties herkent, dan is het programma “Bedrijfscultuur” een krachtige methode om de effectiviteit van medewerkers en dus de effectiviteit van de organisatie te verbeteren.

Programma

Het programma bestaat uit vier onderdelen:

 1. Missie (Why?)
  Wat is de missie van de organisatie? Wat is de reden van bestaan van de organisatie? Vaak wel opgeschreven, maar niet aangescherpt of geleefd.
 2. Kernwaarden
  De “core values” van de onderneming. Welke waarden worden beschouwd als belangrijk voor de beslissingen die worden genomen.
 3. Dagelijks gedrag
  Is de organisatie in staat gedrag te koppelen aan de kernwaarden van de organisatie zodanig dat het door iedereen binnen de organisatie als vanzelf wordt gedaan?
 4. Visie
  Wat is het beeld in de toekomst? Waar we willen zijn als het succes van de organisatie wordt gevierd. Hoe ziet dat beeld eruit?

Onze aanpak wordt gekenmerkt door:

 • Gebouwd op een fundament (principle centered leadership);
 • Waardesturing;
 • Iedereen is vertegenwoordigd;
 • Behoud wat goed is;
 • Waarden wordt vertaald via associaties naar concreet gedrag.

Het resultaat

Een effectieve organisatie met gelukkige medewerkers. Medewerkers doorleven het gemeenschappelijk doel, weten hoe succes eruit ziet en kunnen het gewenste gedrag voordoen en nadoen.

Mail Leergang
Bel mij terug

Ziel

Door te werken aan de spirituele dimensie geef je richting aan je leven. Steeds meer mensen zijn op zoek naar zingeving. Wat wil ik bereiken in het leven? Wat is mijn missie? Wat is mijn visie. Aan welke kracht ontleen jij wie je bent en wat je doet? Ingrijpende vragen. Wij verzorgen diverse programma’s speciaal gericht op zingeving en spiritualiteit.

Nieuwsbrief