Loopbaanbegeleiding

Ziel

Voor wie?

Voor iedereen, die zich herkent in één van de onderstaande situaties:

 • Student
  Je bent afgestudeerd en op zoek naar een baan.
 • Jonge werknemer
  Je bent een aantal jaar het werk en bent aan het nadenken over de volgende stap in jouw carrière.
 • Ervaren werknemer
  Je bent in jouw mid-life periode en vraagt je af: “What next?”
 • Werkgever
  Je wil jouw medewerkers professioneel begeleiden in hun zakelijke ontwikkeling en opzoek naar een professioneel loopbaanbegeleidingsprogramma.

Ons voorstel

Als jij één van deze situaties herkent, dan is het programma “Loopbaanbegeleiding” nuttig voor jou, waardoor je het heft in eigen hand neemt en vormt geeft aan jouw carrière of jouw medewerkers professionele loopbaan begeleiding kunt geven.

Programmaonderdelen

Afhankelijk van jouw positie (student – jonge-, ervaren werknemer of werkgever) en jouw specifieke behoefte kunnen wij een programma ontwerpen, dat tegemoet komt aan jouw persoonlijke wensen. Het volledige programma bestaat uit de volgende onderdelen:

 • Module-1: NU = Zelfinzicht – Wat is mijn missie?
  Via het schrijven en vertellen levensverhalen (Biografisch terugkijken op jouw leven) en zorgvuldige onderzoek naar de vragen: Wie ben ik? – Persoonlijke eigenschappen en kernwaarden; Wat kan ik? – Talenten, kernkwaliteiten, zakelijke vaardigheden, ervaring en expertise; en Wat wil ik? – Drijfveren, motivatie, ambitie, randvoorwaarden zullen we jouw persoonlijke missie ontdekken ofwel je vind je waarom!
 • Module-2: DAN = Zelfrealisatie – Van missie naar visie!
  Vervolgens gaan je jouw missie omzetten in een doel (visie) en plan voor de toekomst. Op basis van jouw missie ga je beroepen en rollen onderzoeken en in welke branches of sectoren je zou willen werken. Je onderzoekt de markt door thematisch te netwerken on vervolgens naar de gewenste baan te solliciteren.
 • Moduele-3: Manage yourself and your boss!
  Je gaat of bent aan het werk. Nu is het zaak om jouw loopbaan vorm te geven door persoonlijke ontwikkeling en groei. Via zelfanalyse reflecteer je op betrokkenheid bij het bedrijf of organisatie. Je analyseert jouw business resultaten, kennis, vaardigheden en gedrag, om zo jouw eigen sterke en kan beter punten te ontdekken. Je gaat in dialoog deze met jouw leidinggevende en ontwerpt gezamenlijk jouw persoonlijke ontwikkelingsplan met business projecten en trainingsdoelen. Alles met het doel om jezelf continu in jouw werk te ontwikkelen.

Het resultaat

Je bent in staat om zelfstandig en samen met jouw leidinggevende vorm te geven aan jouw zakelijke carrière.

Mail Leergang
Bel mij terug

Ziel

Door te werken aan de spirituele dimensie geef je richting aan je leven. Steeds meer mensen zijn op zoek naar zingeving. Wat wil ik bereiken in het leven? Wat is mijn missie? Wat is mijn visie. Aan welke kracht ontleen jij wie je bent en wat je doet? Ingrijpende vragen. Wij verzorgen diverse programma’s speciaal gericht op zingeving en spiritualiteit.

Nieuwsbrief