Persoonlijke vernieuwing

Ziel

Voor wie?

Voor iedereen, die zich herkent in één van de onderstaande situaties:

  • Jouw leven ontwikkelt zich positief, maar toch voel je een onbestemd gevoel.
  • Het gaat niet helemaal lekker, je loopt te tobben en weet niet waar dat vandaan komt.
  • Op je werk gaat het heel goed, maar privé kan het beter … of andersom!
  • Je hebt de ambitie om een leven lang fit te blijven, niet alleen lichamelijk maar ook geestelijk.

Ons voorstel

Als jij één van deze situaties herkent, dan is ons programma “Persoonlijke vernieuwing” een prachtig hulpmiddel om jezelf te analyseren en “gezonde” plannen te ontwikkelen voor een productieve  toekomst.

Programma

Het programma bestaat uit drie onderdelen: de theorie van heelheid, een zelfanalyse en het ontwikkelen van een “Houd de zaag scherp” plan. Dit programma is gebaseerd op de vier dimensies van de hele mens: Lichaam – de fysieke dimensie, Hoofd – de mentale dimensie, Hart – de sociaal-emotionele dimensie en Ziel – de spirituele of zingevende dimensie. Het idee is dat “hele mensen” productiever en gelukkiger zijn.

Theorie van Heelheid
Het idee is dat “hele mensen” productiever en gelukkiger zijn. Dat komt omdat deze mensen hun vier dimensies goed in balans hebben en houden. De spirituele dimensie ziet op persoonlijke zingeving; wat wil ik met mijn leven, wat brengt mij levensgeluk? De sociaal-emotionele dimensie ziet op het ontwikkelen van productieve relaties met anderen; begrijpen en begrepen worden, bij een groep je verbonden voelen, en ook jezelf kunnen zijn. De mentale dimensie ziet op het ontwikkelen van de geest; kennis en kunde, nodig om een leven lang te leren. Tenslotte, de lichamelijke mens. In een gezond lichaam is het fijner toeven. Het gaat om de balans en samenhang tussen deze vier menselijke dimensies.

Zelfanalyse
Je analyseert jouw situatie in de vier dimensies door het beantwoorden van een vragenlijst. Je stelt jouw bevindingen op en stelt jouw sterke en kan beter punten vast. Vervolgens reflecteer je jouw zelfanalyse met jouw coach.

“Houd de zaag scherp – plan”
Na deze reflectie stel je een persoonlijk ontwikkelingsplan op met het doel de vier dimensies in balans te brengen en te houden. Je weet nu aan welke elementen je dient te werken en stelt een actieplan op. Na verloop van tijd herhaal je deze zelfanalyse en vernieuwt jouw actieplan. Als je deze aanpak periodiek met een frequentie naar eigen behoeft zul je steeds beter in balans komen.

Het resultaat

Na verloop van tijd zul je ontdekken dat een “heel” mens, die zijn of haar dimensies goed in balans heeft een houdt een productiever en gelukkiger leven leidt.

Mail Leergang
Bel mij terug

Ziel

Door te werken aan de spirituele dimensie geef je richting aan je leven. Steeds meer mensen zijn op zoek naar zingeving. Wat wil ik bereiken in het leven? Wat is mijn missie? Wat is mijn visie. Aan welke kracht ontleen jij wie je bent en wat je doet? Ingrijpende vragen. Wij verzorgen diverse programma’s speciaal gericht op zingeving en spiritualiteit.

Nieuwsbrief