Een op vijf zzp’ers komt na drie maanden zonder inkomen in problemen

09-07-2020

Dit is de uitkomst van berekeningen van het Centraal bureau voor de Statistiek (CBS) gedaan naar aanleiding van de coronacrisis. NU.nl schrijft er vandaag over.

Als bij zelfstandigen de inkomsten wegvallen, belandt bijna een vijfde al snel in de financiële problemen. De resterende financiële middelen van het huishouden zakken dan binnen drie maanden onder de minimumloongrens. Meer dan een derde van de zelfstandigen komt na een jaar zonder inkomsten onder die kritische grens.

Natuurlijk had niemand de coronacrisis kunnen voorspellen. Het is echter wel, vooral voor zelfstandigen een wake-up call dat ineens je inkomsten kunnen wegvallen. En hoe snel kan je dan aanpassen aan de nieuwe situatie die is ontstaan. Iedereen kent wel de quote van Winston Churchill (“Don’t waste of good crisis”), maar hoe doe je dat?

Wij helpen je op weg om plannen te maken die er voor zorgen dat je binnen 3 maanden de eerste veranderingen hebt gerealiseerd. Het is een methodiek die zorgt dat je snel en adequaat kan reageren op een crisis zoals corona. Geïnteresseerd wat het voor jou kan betekenen, klik hier.

Nieuwsbrief