Lijn 7 op weg met B-Challenged

11-03-2016

Lijn7 op weg met B-Challenged
De missie van MVNP: wij maken mensen en organisaties krachtig door ontwikkeling van de hele mens – Lichaam, Hoofd, Hart en Ziel.
 
MVNP wil daarmee ook haar maatschappelijke verantwoordelijkheid nemen. Het MVO project wat wordt gesteund is Lijn7. Deze buslijn is opgezet om jongeren ‘het stuurwiel van hun leven’ in handen te laten nemen.
 
Jongeren, in de leeftijd van 16 tot 26, worstelen nogal ‘ns met zaken als:

  • Wie ben ik?
  • Wat wil ik?
  • Wat kan ik?
  • Wat vind ik leuk om te doen?
  • Welke koers vaar ik?
  • Waar ben ik echt goed in?
  • Wat wil ik worden als ik groot ben?
  • Etc.

 
Op 11 maart heeft Lijn7 een rit gemaakt met 10 jonge mensen waarbij het thema ‘wat wil ik’ aan de orde is geweest. In een vooraf bepaalde route met verschillende ‘haltes’ is dit thema wat uitgediept in gesprekken met coaches in de bus en met ondernemers werkzaam in de evenementen industrie. Aan boord waren 10 jongeren die via de organisatie B-challenged worden opgeleid en ingezet bij festivals in Amsterdam als ‘crew’ member.
 
De busreis leidde langs de halte waar de jongeren in gesprek gingen met een organisator van jazz festivals, langs de NDSM werf waar veel creatieve zelfstandige ondernemers samenkomen en 2 succesvolle ondernemers hun verhaal hebben gedeeld met de jongeren. Bij de NDSM werf werd tevens een heerlijke maaltijd in de bus genuttigd om daarna weer terug te rijden naar de opstapplaats.
 
Gedurende de rit zijn mooie gesprekken gevoerd waarbij de jongeren veel over zichzelf hebben kunnen vertellen en zijn ze uitgedaagd om na te denken over hun talenten, hun ambities en uiteindelijk ook hun toekomst.
 
Zowel de gesprekken als de haltes hebben bijgedragen aan het versterken van het zelfbeeld van deze jonge mensen en hebben inzicht gegeven wat er komt kijken bij het opzetten van een eigen bedrijf. En Lijn7 staat niet stil. Inmiddels worden er verschillende ritten gepland met verschillende thema’s zoals de rit ‘op weg naar werk’, de rit ‘blijf op school en haal je diploma’, de rit ‘grip op je eigen leven’ en ‘hoe hou ik de regie in nieuwe en moeilijke omstandigheden’.

Nieuwsbrief