Erik van Nieuwpoort – Training & (Persoonlijk) Leiderschapsontwikkeling

“Ik deel elke dag krasloten uit aan mensen en leer ze het laagje weg te krassen wat ze belemmert te zijn wie ze willen zijn om te doen wat ze moeten doen”.

Mentaal

Ik hou ervan up-to-date te blijven. Relevant te zijn. Dat doe ik door veel te lezen en te luisteren. Ik lees graag managementboeken, businessspiritualiteit boeken, autobiografieën, maar ook thrillers (van Scandinavische bodem). Heerlijk…Daarnaast lees ik ook veel kranten en magazines om up-to-date te blijven. In kranen zoals het FD, maar ook de Volkskrant staan vaak waardevolle artikelen die mij helpen om nog beter te ‘leren krassen’. Dat leren krassen geldt niet alleen voor deelnemers van workshops, trainingen, masterclasses die ik verzorg, maar gelden natuurlijk ook voor mij persoonlijk en helpen mij om mijn ‘mentale belemmeringen’ weg te krassen.

Een ander element van de mentale dimensie is voor mij leren van anderen. Door goed naar anderen te luisteren, krijg je andere inzichten, ontstaan nieuwe beelden en dat is verrijkend. De uitdaging zit ‘m dan in het luisteren. Echt luisteren. Luisteren is een mooi vak. Dat vak heb ik in de praktijk moeten leren en is lastig. Ik zou wensen dat het vak luisteren op de basis school wordt onderwezen. Leren ontstaat op het moment dat er wordt geluisterd met de intentie te begrijpen i.p.v. te antwoorden. (Habit 5 van Covey)

In mijn werk is het belangrijk om relevant en up-to-date te zijn. Ik moet veel moeite doen om elke dag te leren en beter te worden. Dan ben je en blijf je op relevant In mijn vak betekent dat ontwikkelen van kennis en kunde op het gebied van verandering, verander management, psychologie, van paradigma’s en van paradigma shifts en op het gebied van training, coaching voor individuen, teams en organisaties. Daarvoor ga ik regelmatig langs bij andere trainers / trainingen, houden we bijeenkomsten waarbij trainer vaardigheden worden aangescherpt en vraag ik collega’s en deelnemers feedback te geven over mijn ‘performance’.

Fysiek

Ik hou van sporten. Alle sporten vind ik interessant. Vooral balsporten. Voetbal, tennis, golf, squash, American Football om er een paar te noemen. De reden daarvoor, denk ik, is dat ik behoorlijk competitief ben ingesteld. Ik wil graag winnen. Niet ten koste van alles, maar ik wil toch altijd wel net even een beetje beter, sneller, meer zijn. Dat zit er gewoon in. Ik kan slecht tegen verliezen. Ik heb geleerd, door de jaren, ermee om te gaan, maar het voelt nog altijd zuur als ik, of als mijn favoriete team of speler verliest. Zelfs bij het spelen van een kaartspelletje, een bordspel o.i.d. vind ik verliezen vreselijk. Sport beoefenen en ook sport kijken doe ik graag.

In mijn werk komt dat tot uitdrukking dat ik altijd ga voor resultaat. Het moet anders, beter zijn dan toen ik begon. De uitdaging in een zakelijke context zit dan vooral in hoe je het te behalen resultaat meet. Met winst of omzetcijfers is dat nog redelijk makkelijk te doen, maar hoe doe je dat met het werkplezier van medewerkers, of klantloyaliteit.

Als het duidelijk is, dan ga ik ervoor. Dat betekent in mijn geval dat ik dan ook echt ‘ga’. Ik ben een ‘doener’ en niet zozeer een denker. In sport is dat een pre, in het zaken doen kan dat nog wel ‘ns onhandig zijn. Inmiddels weet ik deze goed te combineren.

Sociaal-emotioneel

Ik vind het ongelooflijk gaaf om met mensen te werken: ik ben echt een teamplayer. Vroeger speelde ik redelijk goed tennis en voetbal. Maar doordat de speelseizoenen overlapten, heb ik uiteindelijk gekozen voor voetbal. Dat is een teamsport en dat past meer bij mij. Ook vind ik het leuk om teams te motiveren en te inspireren.

Al heel jong – op mijn 12e of 13e – begon ik een voetbalelftal te leiden. Dat kon ik. En dat kan ik. Het punt bij een elftal is dat je zelf niet in het veld staat. Je moet het spel aan anderen overlaten. Dat waren kleine jongetjes, die lopen in een kluitje achter elkaar aan. Maar in de rust en de voorbereiding motiveerde ik het team. Dat deed ik vaak met grappen en grollen. En liet het spel daarna los. Dat moet je doen als je aan de kant staat. Je spelers het vertrouwen geven dat ze het zelf prima af kunnen. Daar is het wel begonnen, het werken met mensen en met teams.

Dat geldt ook voor mijn werk. Eigenlijk doe je precies hetzelfde als trainer van teams in organisaties. Je geeft ze wat handvatten, wat inzichten over zichzelf en dan laat je ze los.

Dat proces dat een team het zelf kan duurt even, maar het kan altijd. Dat vraagt veel overleg, vertrouwen, duidelijkheid, richting maar het is mogelijk om het te laten lopen.

Mijn enthousiasme is mijn kracht. Ik geef veel energie in alles wat ik doe. Als leider van een team of als leider van een project. Ik zie mezelf als een leider die anderen betrekt en ze hun autonomie gunt. Dat samen ervoor gaan is voor mij erg belangrijk. Er moet een gevoel van harmonie zijn.

Spiritueel

Wat ik doe moet er toe doen. Het moet zinvol zijn voor mij en voor mijn omgeving. Ik doe dit werk omdat ik er veel van mezelf in kwijt kan. Dat geeft voldoening. Ik doe dat op meerdere vlakken, maar de rode draad is altijd – dienstbaar zijn naar anderen.

Ik denk graag na over hemel en aarde en alles wat daar tussen zit. Een filosofische inslag die me intrigeert. Er is nog veel te ontdekken en dus ook bij mezelf. Door te lezen, door naar films te kijken en naar you tube of TED.com, krijg ik energie.

Dienstbaarheid wil ik ook tonen naar de maatschappij. Deze een beetje beter maken is voor mij een belangrijke drijfveer. Vandaar ook dat ik in 2010 ben gestart met het project Lijn7. (lees meer op www.lijn7.com)

Humor is belangrijk voor mij in mijn werk. Het geeft inspiratie en relativeert. Van emoties en van humor krijg ik energie. Daarom ben ik blij dat ik het podium heb gekregen om mensen trainingen te geven. Als mensen lachen, heb ik ze geraakt. Daar krijg ik energie van. Ook muziek is een belangrijke inspiratiebron voor mij. Ik word geraakt door mooie muziek (wie niet), door mooie teksten. Muziek is een bron voor mij. Ik ga geen dag zonder muziek en het bijzondere is dat het oneindig is. Er zijn altijd nieuwe composities, nieuwe melodieën te maken.

Spiritualiteit is een bron, misschien wel de bron van inspiratie, van energie voor de mens. Dat geldt zeker voor mij. Nadenken over de zin van het bestaan, over principle centered zijn (Covey) geven inzicht en kracht. Niet elke dag, maar regelmatig over dit soort zaken nadenken geeft energie.

Wie is Erik van Nieuwpoort nog meer?

Na een loopbaan in het bedrijfsleven bij o.a. PTT telecom, Aspect, Getronics en UPC en mijn eigen bedrijf Call Perfect / ProtoCall werk ik inmiddels 13 jaar als trainer en organisatieadviseur aan veranderingstrajecten voor diverse opdrachtgevers in de non-profit en profit sector. Kern van mijn werk is het begeleiden van directie, managementteams en afdelingen bij persoonlijke-, team- en organisatie- ontwikkeling.

Ik doe dit door mensen zelf in te laten zien dat ze veel effectiever en met meer bezieling in het werk en het leven kunnen staan door hoofd, hart, lichaam en ziel te verbinden. Door hierop te ontwikkelen maak ik mensen veel bewuster van hun eigen talent en passie in alles wat ze doen. Workshops en sessies die ik begeleid worden getypeerd als inspirerend confronterend en vooral energie gevend.

Ik faciliteer themadagen voor management teams van publieke organisaties als ook commerciële bedrijven. Ik begeleid daarnaast jongeren tijdens een busreis van Lijn 7 (www.lijn7.com) die langs verschillende haltes voert met als doel dat elke deelnemer het stuurwiel van z’n eigen leven in handen neemt en stuurt. Mijn profiel: authentiek en open, ik vind humor belangrijk om mensen in beweging te brengen, ik ben een verhalenverteller en werk doelgericht. Mijn missie is om hoofd (analyses) en hart (gevoel) weer met elkaar in verbinding te brengen. Ik ben in staat om harmonie en vertrouwen te creëren binnen groepen en sta open voor feedback. Ik zie mezelf als ondernemend, creatief en mijn enthousiasme werkt aanstekelijk.

Nieuwsbrief