Frans Sandbergen – Samenwerkingspartner

Cartografisch Gesprek

Frans wijdt zijn leven aan het bevrijden van wat hij het ‘weetgoed’ van mensen noemt. Hij zet zich ervoor in dat meer en meer mensen de verbinding met hun originele bronnen van plezier en inspiratie herstellen en inzetten in de wereld. Er wordt op gewacht.

Hij creeërt gedachtegoed dat helpt ‘voorbij de stoplichten’ te komen. Hij vertaalt dat in begeleidingsvormen die mensen herinneren aan het grotere werk dat ze te doen hebben. Terugkerend thema: de lach is iets om zeer serieus te nemen.

Frans voert een praktijk als adviseur, facilitator en persoonlijk begeleider voor organisatie, team en individu. Hij zet academies, leerroutes en gildes op volgens het wat kan ik van je leren? – principe.

Frans ontwikkelde het Cartografisch Gesprek (een ultrakorte begeleidingswijze die mensen weer op de kaart zet), het Cartografisch Team Gesprek (van elkaar leren leidt tot slagkracht) en Het Wil Begeleiding (detectie en inzet van eigen gedachtegoed). Frans zet deze principes in bij programma’s voor organisatie-ontwikkeling en leiderschapsontwikkeling, in leergangen en in indidividuele begeleiding.

Tot zijn klantenkring behoren onder andere academische ziekenhuizen, gemeenten, ministeries, provincies, ingenieursbureaus, opleidings-/onderzoeksinstituten en tal van invididuele professionals, managers en bestuurders.

Van zijn hand verschenen Het Wil, een pleidooi voor ongekend talent (2010) en Wat kan ik van je leren in Almere? (2011). Taal is wezenlijk in Frans’ werk. Zo heeft hij onlangs een nieuw Nederlands woord in omloop gebracht: antwoordelijkheid. Voor hem is dit de betere term voor duurzame inzetbaarheid, te merken aan de vele positieve reacties op dit woord.

Frans’ liefde voor talent groeide op in een langdurige verbinding met Van Ede & Partners. Hij spitste zich toe op het vermenselijken van organisaties in een partnership met Kern Konsult. Sinds 2011 werkt hij vanuit Het Wil Konsult, ook in partnerships.

Binnen Maarleveld & Partners tekent Frans altijd voor het op ware grootte  helpen verschijnen van iedere professional, manager of bestuurder die heeft bij te dragen aan een opmerkelijk organisatieresultaat, ongeacht de omvang, reikwijdte of de opdracht van de organisatie.

Frans’ informeel co-burgemeesterschap van Marfrano di Pietro Ventosa is een voortdurende stimulans voor hem om allerlei kennis die nergens op lijkt te importeren naar Nederland en elders, opdat we de vraagstukken die er toe doen met andere denkwijzen kunnen verrijken.

Voor meer informatie: www.hetwil.nl

Bekijk Frans Sandbergen zijn Linkedin profiel.

Nieuwsbrief