Henk Spoon – Samenwerkingspartner

Marketing, innovatie en strategisch management

In mijn jarenlange ervaring als lijnmanager en consultant ben ik tot de overtuiging gekomen dat het verschil tussen succes en mislukking ligt in de mate waarin een onderneming een echt en diepgeworteld inzicht heeft in de wensen van de klant, en hoe een onderneming deze kennis omzet in een aanbod dat echt waarde toevoegt voor de klant. Kortom, de commerciële propositie, in een executie die aankomt.

Fundamentele klantenkennis en niet de mening van het management over de klanten, is de eerste driver van succes. De taak van de onderneming is om deze kennis effectief en creatief om te zetten in producten en diensten, zo nauwkeurig mogelijk afgestemd op deze behoeften, de innovatie. En deze vervolgens overtuigend te marketen, waarbij de volgende vraag centraal moet staan: waarom moet de klant eigenlijk mijn aanbod verkiezen boven dat van de concurrent? Welk recht heb ik om in een bepaalde product/markt combinatie succesvol te zijn?

Degene die dit het best begrijpt heeft de sweet-spot en mijn passie is om die voor de klant te helpen vinden en uit te voeren. Zoals dat gedurende mijn gehele loopbaan mijn driver is geweest. Maarleveld en Partners heeft de specialismen in huis om het gehele traject, of delen daarvan, te begeleiden, en ik maak daarvan graag deel uit.

Bekijk Henk Spoon zijn Linkedin profiel.

Nieuwsbrief