Mark Teeuwisse – Samenwerkingspartner

Maarleveld & Co B.V.

General Manager van Maarleveld & Co gedurende meer dan 25 jaar. Leiding geven aan een bedrijf met 50 medewerkers en een omzet van 20 miljoen euro. Maarleveld & Co is altijd winstgevend geweest. Ook na het verlies van belangrijke distributie overeenkomsten/merken. In verband met internationale overnames van merken werden contracten soms niet verlengd. Het is altijd weer gelukt om tijdig nieuwe merken te vinden en te contracteren. Hierdoor kon het bedrijf op een gezonde manier worden voortgezet zonder verlies van omzet en winst of ontslag van medewerkers. Naast de financiele en economische aspecten was er veel aandacht voor de persoonlijke ontwikkeling  en belangen van de medewerkers. De sfeer was altijd bijzonder positief. Het imago van Maarleveld & Co stond hoog aangeschreven bij leveranciers en afnemers. Veel prijzen zijn gewonnen voor ‘Beste Leverancier’, alsmede voor professionalisme, creativiteit en ‘team spirit’. Maarleveld & Co is deels overgenomen door haar grootste leverancier en deels verkocht aan een collega importeur/distributeur. Werkgelegenheid is voor alle medewerkers in stand gehouden. Ontwikkelingen in de markt maakte deze stap onvermijdelijk. Meer dan 25 jaar als algemeen directeur van het bedrijf bezig geweest. Daardoor veelzijdig gevormd, overal inzetbaar en zeer flexibel.

Teambuilder

Kan voor de juiste sfeer en motivatie binnen een bedrijf of team zorgen en vind het leuk en inspirerend om met mensen te werken. Goed gevoel voor commercie. Bij Maarleveld & Co veel creatieve en commerciele activiteiten ontwikkeld ter bevordering van de verkoop van producten en merken. Tevens verantwoordelijk voor sales bij ‘Key Accounts’ als Douglas, Ici Paris XL, V&D, de Bijenkorf, Pour Vous, DA, e.a. Eerste contact naar onze leveranciers. Altijd zeer nauw betrokken bij het opstellen en volgen van business plannen, targets en budgetten. Veel tijd besteed aan het vinden van nieuwe merken en mogelijkheden. Bezoeken van beurzen en het zorgvuldig onderhouden van uitgebreid netwerk. Altijd oog voor verbeteringen binnen de organisatie. Herkennen van nieuwe distributie- en omzet kansen. Naast het runnen van een eigen zelfstandige divisie met vertegenwoordigers en merken tevens meer dan 25 jaar eindverantwoordelijk geweest voor de financiele aspecten binnen het bedrijf; algehele budget bewaking, bewaking van de kosten, ontwikkeling van omzet en streven naar winst maximalisatie.

Stichting Respect2All

In 2004 heb ik samen met Mark Blaisse, Thom Hoffman en Monica Vos de “Respect2All” foundation opgericht. Een stichting die na de moord op Theo van Gogh respect voor elkaar en voor elkaars mening propageert. Meer dan 2 miljoen “Respect2All” armbandjes zijn er geproduceerd en verkocht bij circa 6.000 verschillende verkooppunten. O.a. Blokker, Albert Heijn, Shell en vele anderen. Het eerste bandje werd door toenmalige Minister President  Balkenende persoonlijk in ontvangst genomen en getoond op het 8 uur Journaal. De KLM, SDU, Telegraaf, TMF en andere belangrijke organisaties werkten belangeloos mee aan het project. Evenals vele bekende Nederlanders. Deze samenwerking en inspanning heeft geresulteerd in een opbrengst  van ruim 1 miljoen euro. Dit bedrag is geschonken aan het Oranjefonds en is ten goede gekomen aan o.a. Cruyff Courts, een boekje over respect voor lagere scholen en aan een lespakket over respect voor middelbare scholen. Stichting Respect2All steunt, bedenkt en organiseert, in samenwerking met het Oranje Fonds initiatieven die begrip, tolerantie en dialoog stimuleren.

Anderen over Mark

Pieter Maarleveld (partner bij Maarleveld & Co)
I have worked with Mark for 18 years in our family company. His excellent nose for trends and luxury brands, his creativity and of course his long experience always helped our company putting a big step forward. Over the years he used to manage the financial part of our business  at the same time. In a very solid way. My description of Mark would be; a loyal gentleman, always thinking in the interest of all parties involved”.

Derick Maarleveld (Partner bij Maarleveld & Co)
“Mark was 18 jaar mijn partner in ons familiebedrijf Maarleveld & Co B.V. De wereld van luxe consumentenproducten (parfumerie en cosmetica) is zijn terrein. Expert in het introduceren van nieuwe merken. Begrijpt de consument en heeft  handelsgeest. Inspirerende manager van landskampioen Amsterdam hockey en een hele goede kerel om mee te werken………….en veel plezier mee te hebben”.

Santi Freixa (Spaanse hockeyinternational die speelt bij Amsterdam)
Bij Amsterdam leer ik veel van onze manager. Hij brengt de taak op een ander niveau. Hij let op alles, is menselijk, dichtbij de coach en heeft een sterke en inspirerende mening”.

Taco van den Honert (Ex hockeyinternational en coach van Amsterdam)
Ik heb in mijn sportcarriere veel managers zien komen en gaan. Mark Teeuwisse is zonder twijfel de meest professionele, veelzijdige, efficiënte en menselijke manager die ik heb meegemaakt. Zijn bijzondere gave is om bijna geruisloos alles tot in de puntjes onder controle en geregeld te hebben. Daarnaast is het een van de prettigste mensen die ik ken”.

Werkervaring

2010-2013      Free Lance en part time opdrachten/participaties.

 • Afwikkeling overname Maarleveld & Co B.V. Participatie en advies in nieuw retail concept Yoghurt Barn.
 • Ontwikkeling Men’s Cosmetics voor Suitsupply (Men’s Fashion). Agua de Cruyff, exclusieve geur voor Cruyff Classics.
 • Ontwikkeling en participatie in Naif, nieuwe verzorgingslijn baby’s.
 • Manager Heren 1 Hockeyclub Amsterdam (2 x  landskampioen, 2e en 3e EHL, Zaalkampioen Nederland) en H1 Noordwijkse Golfclub, landelijke hoofdklasse.
 • Adviesopdrachten voor o.a. Cruijff Foundation en Babassu brands distributie.
 • Studie en participatie in nieuwe product introducties; Suso softdrink,  Montescroppino, Grocerease, Scotch&Soda, e.a.

1983-2010      Maarleveld & Co B.V. – familiebedrijf met 50 medewerkers

 • Branche: Import, distributie en ontwikkeling ‘Perfumes and Cosmetics’.
 • Exclusieve distributeur voor o.a. Yves Saint Laurent, Givenchy, Kenzo, Paco Rabanne, Nina Ricci, Prada, Canali, Cavalli, Dsquatred, e.a.
 • Omzet tussen 18 en 24 miljoen. Functie: Divisie Manager en later Algemeen Directeur en Aandeelhouder.

1978-1982:     Diverse stages bij multinationals in Puig, Barcelona (10 maanden)

 • Puig  –  Barcelona: Sales en marketing van perfumes and cosmetics (10 maanden)
 • Philips – Parijs: Department ‘Promotion des Ventes van cosunsumer electronics (4 maanden)
 • Paco Rabanne – Parijs: Stagiair in perfumes and cosmetics (4 maanden)
 • Blushes – London:  King’s Road London,  wijnbar en restaurant (6 maanden)

Hobbies

Hockey:

 • 1981-1982 – Real Polo Club Barcelona, Spaanse ‘Division d’Honor’
 • 1980-1981 – Montrouge Hockeyclub, Franse ‘Premier Division’.
 • 1978-1979 – Spencer Hockeyclub, Engelse ‘Premiership’.
 • 1970-1978 – HCKZ Den Haag.

Golf:

 • Noordwijkse Golf Club (Hcp 9). En bedrijfslid op International

Zeilen:

 • Wedstrijden Loosdrecht (Pampus en Laser klasse), St Barths, Antigua, Virgin Islands, etc. (O.a. in Beneteau 40.7)

En verder:

 • Kinderen, sport, film,  muziek , voetbal, reizen, fitness, wintersport, wielrennen, uit  eten, en lezen.

Bekijk Mark Teeuwisse zijn Linkedin profiel.

Nieuwsbrief