Peter van Wel – Samenwerkingspartner

Executive coaching

Na zijn studie bedrijfseconomie en accountancy werkte Peter van Wel de eerste zeven jaar van zijn loopbaan als accountant voor Peat, Marwick, Mitchell (het latere KPMG). In die periode was hij onder meer gestationeerd  in Londen en Brussel. Hij wilde echter niet zijn hele beroepsleven als accountant werken en koos ervoor om zelf aan het financiële stuur te zitten. Hij begon als groepscontroller bij de internationale uitgeverij Wolters Samsom, die later fuseerde met de juridische uitgeverij Kluwer. Van Wel werkte bijna 20 jaar bij Wolters Kluwer en verruilde zijn functie als controller al snel  voor een positie van algemeen manager.

Van Wel woonde en werkte vele jaren in New York en Chicago, waar hij verantwoordelijk was voor de Amerikaanse uitgeverijen en  vele overnames begeleidde. De laatste acht jaar van zijn tijd bij Wolters Kluwer was hij lid van de raad van bestuur. Daarna trad hij toe tot de raad van bestuur van voedingsproducent Royal Numico. Hij werd gestationeerd in Florida, waar hij wederom verantwoordelijk was voor de Amerikaanse operaties.

Na beëindiging van zijn loopbaan bleef Van Wel een tijdje in de VS wonen en bezon zich op een nieuwe richting in zijn leven. De wereld van bestuurskamers  was wat hem betreft verleden tijd en het moment was daar om een nieuwe weg in te slaan. Daarbij hoorde onder meer zijn terugkeer naar Nederland. Hij begon zich te interesseren voor coaching en volgde hiervoor een opleiding aan het Jungiaans Instituut in Nijmegen, een intensieve gecertificeerde coachopleiding aan het MMS Wordwide Institute in Amsterdam en een mediation training bij Van der Hoeven en Nelissen. In die periode kwam hij in contact met loopbaanadvies-en outplacementbureau Van Ede & Partners, waar hij al lang consultant is. Sinds enige jaren is hij lid van de raad van commissarissen bij Weekblad Pers Groep bv. Van Wel heeft een eigen coachingonderneming:  Van Wel Business  Coaching & Consulting.

Van Wel is als onafhankelijke derde een alerte, rustige gesprekspartner, bij wie je je over het algemeen snel op je gemak voelt. Dat wordt nog versterkt door zijn gevoel voor humor en relativerend vermogen. Voorts weet hij snel tot de kern van zaken te komen en is hij goed in het orde en structuur scheppen in chaotische situaties. Met zijn ruime levens-en werkervaring en open houding geeft hij vertrouwen en nodigt hij uit om van hart tot hart te spreken in een veilige omgeving.

Bekijk Peter van Wel zijn Linkedin profiel.

Nieuwsbrief