PUM – Netherlands Senior Experts

15-10-2013

PUM is een non-profit organisatie die bedrijven uit ontwikkelingslanden en opkomende markten adviseert die geen commerciële consultancy kunnen betalen. PUM doet dit door deze bedrijven, op hun verzoek, te koppelen aan Nederlandse professionals die hun jarenlange ervaring onbetaald inzetten voor een betere wereld. Zo stimuleert PUM ondernemerschap, zelfredzaamheid en duurzame ontwikkeling van midden- en kleinbedrijf ter plaatse.
 
Door deze professionals (senior experts) kortlopende, concrete adviesprojecten op de werkvloer te laten uitvoeren, bouwen bedrijven voldoende kennis op om uit te groeien tot de motor van de plaatselijke economie. Dat is goed voor de werkgelegenheid en de duurzame economische ontwikkeling in de regio. De contacten die hierbij ontstaan groeien regelmatig uit tot belangrijke handelsrelaties. Hierdoor profiteert ook de Nederlandse econnmie.
 
Future Iron Pipes
 
FIP is een Palestijns bedrijf in Hebron, dat coated ijzeren pijpen produceert en verkoopt in het Midden Oosten en Arabië. Maarleveld gaat FIP adviseren omtrent hun organisatiestructuur, management development, functiebeschrijvingen, rapporterings- (KPI’s) en beoordelingssystemen. Het doel is om FIP efficiënter en effectiever te laten werken. Dit moet leiden naar kostenreductie, hogere flexibiliteit en dus hogere klanttevredenheid.
 
Voor meer informatie over PUM: www.pum.nl

Nieuwsbrief