Referentie van een ontwikkelingstraject (HOED)

Midden in de coronacrisis kwamen wij tot de conclusie dat de medewerkers van Zonneoord dreigde te bezwijken onder de enorme werkdruk, een tekort aan personeel, negatieve werksfeer en de immers altijd veel “brandjes die moeten worden geblust.

We zijn met Sven en Erik in gesprek gegaan en zij hebben een heldere analyse gemaakt. Hierna is gekozen voor het individueel interviewen van alle collega’s. Sven en Erik hebben naar aanleiding daarvan de pijnpunten boven water gekregen en daar zijn we mee aan de slag gegaan.

We zijn begonnen met aparte coaching sessies, team assistentes en POH, team huisartsen en team manager(s). De verschillen tussen de teams zijn (te) groot. Waar de collega’s in het ene team moeten groeien in het krijgen van meer zelfvertrouwen en het oefenen met feedback, moet het andere team juist leren om feedback te doseren en meer te kijken naar de behoefte van de ander collega. Luisteren, uitleggen, oefenen en doen, we zijn er mee aan de slag gegaan in diversen coaching sessies.

Langzaam zien we binnen de praktijk een omslag komen, de sfeer wordt beter, collega’s tonen meer begrip, kortom er wordt met elkaar gepraat in plaats van over elkaar. Met elkaar op de juiste (geleerde) manier communiceren is prettig en toch niet zo eng als iedereen van te voren dacht.

We hebben de coaching op de praktijk afgesloten met een laatste gezamenlijke bijenkomst “oud en nieuw”. Wat een fantastische avond en wat mooi om het team met elkaar te zien praten, werken, luisteren en samen tot prachtige conclusies te komen. Wat hebben we van elkaar nodig om het beste in elkaar naar boven te halen, voor nu en de toekomst.

Deze conclusie is door Sven en Erik verwoord in quotes en afgedrukt op een poster. Deze hangt op onze praktijk bij het cup-a-soup apparaat om tijdens het drinken van een gezamenlijk soepje de mooie quotes samen te bekijken, lezen en nog eens te bespreken.

Nieuwsbrief